Kosárba helyezve!

kötőszavak – interaktív teszt

Az összetett mondatok használata a nyelvvizsgán és érettségin nagyon fontos! Növelheted a szókincs és nyelvtan pontszámodat is, ha minél több összetett mondatot használsz. Valamint segít, hogy jobban ki tudd fejezni magad!

Előző blogbejegyzéseinkben olvashattok a legfontosabb kötőszavakról és a hozzájuk tartozó szabályokról. Itt találjátok a “both..and”, “but”, “however”, “although”, “so” kötőszavakról a bejegyzést, itt pedig a “even though / though”, “while / whereas”, “despite / in spite of” kötőszavakat tanulmányozhatod.

Itt ellenőrizheted tudásodat, hogy mikor használd a “both…and”, “but”, “however”, “although”, és a “so” kötőszavakat egy interaktív teszttel!

Most pedig nehezebb mondatokkal ellenőrizheted tudásodat az eddig tanult kötőszavakkal kapcsolatban!

 

Segítünk, hogy még jobban megértsd az angol nyelvet, hiszen ez fontos a sikeres nyelvvizsgához, érettségihez is! E-book-sorozataink között keresd a Nyelvtan című sorozatot, ott alap-, közép- és felsőfokon érthetően elmagyarázzuk, amit esetleg nem értesz.

Ha pedig úgy érzed, érted a nyelvtant és már jöhetnek a vizsgafeladatok, e-book-sorozataink között kattints az általad választott vizsgára, ott vizsgarészenkét minden egyes vizsgafeladatohoz adunk neked top tippeket, hogy minél több pontot szerezz, illetve gyakorlófeladatokat is.

Nem kell mindent tudnod, mi megmutatjuk, mit kell!